#eszemiszom

Bort, búzát… a túrót! Mert idén karácsonykor a „bort, sajtot, békességet” a cél!

Böngésztem az imént a neten és szembejött velem valami, amit MUSZÁJ most gyorsan megragadnom. Mert annyira zseniális, hogy csak azt sajnálom: ezt sem én találtam ki. Illetve, hogy annyira „brendnyú”, hogy ezévben Európába még nem lehet megrendelni az ünnepi meglepetést…

via GIPHY

Hogy miről van szó? Kezdem az elején. A világ nem is oly’ távoli szegletében, Londonban él egy fiatal lány: Annem Hobson, aki saját bevallása szerint „professzionális evő”. Az étel gondolatával kel és fekszik, ezért aztán indított egy rendhagyó gasztro blogot. Azért rendhagyó, mert nem az egészség, a gyorskaja vagy bizonyos nációk kulináriája mellett kötelezte el magát, hanem a KAJA mellett. Így, csupa nagybetűvel. 🙂

Szóval, Annem oldalán találkozunk receptekkel: vegyesen tolonganak elénk a sütik, édességek, húsok, vega ételek, zsíros finomságok – mindaz, ami SZÁMÁRA különleges(en finom). És mivel az én univerzumom egy része is a gyomrom nagybolygólya körül forog, ezért felcsillant a szemem, amikor is megláttam…

via GIPHY

… hogy Annem Hobson a világ első sajtkalendáriumának feltalálója! Annyira triviális a kérdés: Mi vaaan?! Eddig még nem volt a világon sajtkalendárium?! És NEM Kedves Olvasó, nem volt! Mert van már Haribo kalendárium, meg kávékalendárium, meg a Föld összes csokigyártójának is van kalendáriuma már. De sajt, az nem volt a kis ajtók mögött. Eddig. Úgyhogy, Annem 2015 karácsonya előtt – kicsivel több mint – egy hónappal megunta a banánt (vagy a banános csokit), és „csináld magad” verzióban legyártotta az első saját készítésű sajtkalendáriumát, önnönmaga megelégedésére.

És akkor bevillant neki: ezt meg kell csinálni „nagyban” is! Nem volt rest és 2017-re, Hölgyeim és Uraim, Annem szíve legsajtosabb csücskéből jövő boldogsággal közölte a jó hírt, hogy november elején piacra dobja a kiforrott életművet: a gurmé (sajt)fogyasztók kalendáriumát!

És akkor most elképzelem magamat, ahogy próbálom visszafogni remegő kezeimet – nehogy kibontsak egyszerre huszonnégy ablaknyi finomabbnál is finomabb sajtot, hogy rögtönzött télesti sajttálként bezabáljam a kibontott vörösborhoz. Oké-oké… tudom, gyerekként rajongtam a csokiért, és leszek annyira következetes, hogy #Irdatlanka idén már megkapja a Mikulástól a csokikalendáriumot is, a gyümölcsök mellé. Na de! Sajtok a legjobb gyártóktól?! Norseland, Ilchester, Applewood®, Mexicana® és Jarlsberg®? Komolyan mondom, ezért megérné itt a harmadikon decemberig összehozni egy kéményes kandallót!

Én lennék a legboldogabb, ha a piros ruhás szakállmarci beugrana idén és itt hagyna az ablakban egy ilyen illatozó-ízletes csodát. De sajnos (mély sóhaj) erre még várnom kell. Mert Annem először rápróbál az amúgy nyilvánvalóra, miszerint „van-e kereslet a sajtkalendáriumra”. Na… Szerinted, van… ?!

Hirdessük együtt az igét: kis támogatást kérek, hogy jövő decemberben már én is hangosan és tele szájjal éltethessem a Feltaláló Hölgyet, azt kiáltozva:

BORT, SAJTOT, BÉKESSÉGET!!!

 

Info: ITT
Annem Instagramja
és Facebookja

Kiemelt kép: Pexels

You Might Also Like

nincs hozzászólás

    Leave a Reply