2017 augusztus 10.

Irdatlan(ka) horoszkóp – avagy életem oroszlánrésze

Sokáig úgy gondoltam, a férfiak az én keresztem. Még mindig nem vagyok benne biztos, hogy ez nem így van, de az évek során mégis rájöttem valami még fontosabbra: miszerint az OROSZLÁN férfiak a leggyengébb pontom.

Még az ősidőkben egy kávézóban dolgoztam. Ott aztán elég sokféle emberrel hozott össze a sors. A rutin és a nagy számok törvénye alapján viszont kizárólag egy bizonyos férfitípussal nem jöttem ki jól. Azaz, már a köszönés után olyan elemi erővel tört rám az idegbaj tőlük – a kötekedésüktől, a szereplési vágyuktól – , hogy nem sokon múlt a pohárdobálás.

via GIPHY

Rájöttem, hogy ezek a pasik mindannyian oroszlán jegyben születtek (Poirot közvéleménykutatott – rá akart jönni, mi a közös pont). De tényleg: mind egy szálig. Akkor és ott eldöntöttem: nekem soha nem lesz közöm oroszlán jegyű pasashoz – mert nem vagyok én egy horoszkóp-spiri-aszcendens guru, de azonos személyiségjegyek vs. holdállásban (vagy miben) még én is hiszek. 🙂

Ugorjunk kb. 10 évet a történetben. Várandósságom alatt derült ki, hogy a Fiam (nevezett Irdatlanka) ugyanazon a szent napon születik majd meg, mint én: szeptember 10-én. Tudni kell, hogy Apuka szintén szűz jegyű a javából, így boldogan várakoztunk…

via GIPHY

Megint snitt. Hogy a szülészorvosom gyenge matekból, vagy Irdatlanka döntött másképp, azt már nem tudjuk meg soha, mindenesetre augusztus 19-én Ő úgy döntött, hogy megérkezik a családba. A Karma nem viccel (erről majd lesz egy poszt) – megkaptam tőle a vizsgafeladatot. Enyém a tisztes feladat, hogy felneveljem a vérbeli, 100 %-os oroszlán gyermeket: Irdatlankát. Ezúton is kösz, Univerzum!

Fotó: Wikipédia

Irdatlanka most lesz 2 éves, eddig kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel elbotladoztam az anyaság mezején, de azt kell mondjam a Karma tuti egy különösen kegyetlen nő, nem volt könnyű.

Hogy miért? Az okokat egy Bloggertársam, a Gyerekhoroszkóp blog szerzője fejtette ki tökéletesen, íme:

„Ki az Oroszlán gyerek? Akit július 23. és augusztus 23. között ünnepelünk. Ő pedig azt várná, hogy az év többi napján is ünnepeljük.” – Pontosan így van, igen. Márpedig mindennap ünnepelni, az elég fárasztó – pláne, ha nem mi vagyunk az ünnepeltek (pfuj, önző én!).

„Nem extra programokra vágynak, vagy állandó újdonságokra, nem. Ők kizárólag minket akarnak, mást nem. Jelenlétet, foglalkozást, cinkosságot egy életen át!”Bólogatok, csak bólogatok…

via GIPHY

„Az Oroszlán gyermek Napként ragyogja be a család életét, ám itt nincs éjszaka, amikor a Nap nem világít, vele foglalkozni kell.”Ez mindent megmagyaráz. Főként azt, hogy miért nem aludtunk bő másfél évig. 😀

„A népszerűségre hajt: inkább bevállal némi szerepjátszást, csak hogy jó legyen az adott közegben, főleg ismeretlen terepen tesz így.” – Állítólag e mögött önbizalomhiány lapul; nos ezt én nem igazán veszem észre… A teljes színjátszókört meghazudtoló alakítás viszont áll, szerintem bölcsi után egyenesen felvételizhet a Vígbe.

via GIPHY

„Mindene a játék, ráadásul egyedül nem szeret játszani, neki közönség is kell, na meg olyanok, akik kúsznak-másznak vele.” – És szaladnak, és ugrálnak, és jönnek-mennek. Nagyon kevesen hitték el eddig, hogy Irdatlanka mellett TÉNYLEG non-stop a részvétel. Lehet lopni két percet, de akkor… nos akkor azt is megbánjuk, hogy megszülettünk.

„Hamar tanul hallás után és igényli, hogy jó jegyeiért elismerést kapjon.” – Ezért van az, hogy bármit csinál (pl. megeszi a reggelit), rám néz és közli (alig 2 évesen!), hogy „KÉSZ, ENNYI” – ő végzett, el lehet vinni előle mindent. A szöveget nem tőlem tanulta, csak mondom. 🙂

„Kifejezetten féltékeny típus: nem szereti sem a kis tesót, sem a családba kerülő új „szülőt”, még házi kedvencre sem vágyik, ezek mind konkurenciát jelentenek.” – Azt hiszem, vesszük a jeleket. Ha az apjával kísérletet tennénk az ölelkezésre, azonnal átvált túrókába. Mutogat rám és mondja, hogy: „ENYÉM!” (=Enyém rabszolga!)

via GIPHY

„Szeret alkotni: egyedit teremteni, amibe beleteheti egész önmagát… Csak olyasmit szeret azonban létrehozni, ami sikeres lesz, tehát ha nem kap érte tapsot, sosem csinálja meg ugyanazt újra.” – Ó, igen. Káoszból valóban nem csinál kétszer ugyanolyat. Viszont ha egyszer valamiért megtapsoljuk, onnantól megy a „visszázás” egész este.

No. Kell még magyarázat, hogy miért ragadt a kisoroszlánon a rendkívül találó Irdatlanka név? 🙂 Jó-jó, emellett egyébként – ahogy az a jellemzésben is benne van –, az oroszlán jegyű gyermek hihetetlenül bájos, és ezt nem rest használni a kellő pillanatokban, hogy mindent (és bármit) elérjen.

via GIPHY

Hogy ez a későbbiekben (serdülőkor – ó, anyám!) mennyire ad majd okot nekem hajhullásra, az majd elválik – és ha minden jól megy, majd elolvashatjátok itt, a blogon. 😀

De addig is, ha még nem tettétek, akkor böngésszetek utána ennek a bolygóállásos miújságnak, mert jó felkészülni a tananyagból… 🙂

Forrás (szó szerinti idézetek): Gyerekhoroszkóp blog

Kiemelt kép: Pixabay

Cimkék

Rólam

Büszke vagyok…
… mert Önmagam vagyok.
… mert az Egri csillagok Vicuskájának nevét viselhetem.
… mert az írás, az olvasás szeretete belém ivódott az anyatejjel.
… mert van humorérzékem.
… mert létrehoztam ezt az oldalt.

Ami még várat magára:
… a regény, aminek megírására 30 éve készülök,
… az optimizmus, hogy könnyebb legyen nekem, és mindenkinek,
… hogy feladjam.

Mert feladni sosem fogom.

Instagram
Kövess engem
Keresés

1 thought on “Irdatlan(ka) horoszkóp – avagy életem oroszlánrésze”

  1. Anna Vénné Kocsis

    Marhaság! AZ egyik fiam bika, a másik szűz, a leírtak mind a kettőre vonatkoznak, még a mai napig is, pedig az egyik 3o, a másik 22 éves! Férfiak! Nemüknél fogva, ősi sajátosságuk!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük