2015 szeptember 9.

Kettős játszma, avagy két férfit szeretni

Eddig rendkívüli módon pangott bennem az írhatnék…a témák megszülettek a fejemben, majd ihletté formálódtak és amikor elhagyták volna az ujjbegyeimet, valahogy mindig közbejött valami “fontosabb” – végül még csírákként elhaltak. Most viszont ideje valamelyest hasznossá tennem az agykapacitásomat, illetve az időmet és ehhez a legjobb és legintenzívebb motivációt a jelenlegi élethelyzetem adja.

Ahogy a címben is szerepel, a téma a férfiak – mégpedig többesszámban. Egész életemben azt az elvet vallottam, hogy két férfit szeretni egy időben (térben, életben, síkban, univerzumban…) lehetetlen. Erre meg is mertem volna esküdni, de hát ugye van az a mondás, hogy “Soha ne mondd, hogy soha!” – ennek megfelelően elérkezett az életemben az idő, amikor is revideáltam önmagam. Mondhatnám, hogy ez a felismerés kellemetlenül ért, de hazudnék. Egyáltalán nem volt az, sőt. Pedig, bonyodalmakat azért okozhat ez a megvilágosodás is.

Milyen bonyodalmakat? Lássuk csak: abszolút dekoncentráltság, zavarodottság, bárminemű tevékenység iránti affinitás elvesztése, vagy – ha ezek nem lennének elegendőek az első számú férfi figyelmének és gyanújának felkeltéséhez – a figyelem lankadásából adódóan a teljes Mr. Bean-né válás. No igen. Ez a problémás rész. A pozitív oldal – minden éremnek két oldala van, ugyebár – viszont minket (a csalfa nőket) mindig kárpótol: a boldogság, valami új és valami más miatt. Kellemes bizsergés a gondolattól is; az izgalom, várakozás az első és az azt követő találkozások miatt, felkészülés agyban és lélekben, de nem utolsósorban a kinézetünket tekintve is (“Elég jól nézek ki?” és “Utána is fenn tudom majd tartani ezt az állapotot?”).

Végül ott vannak a dilemmák: adott a két férfi, mindkettőt őrült módon szereted, de melyiknek kedvezz többségében? Az egyik igényli, hogy talpig nő legyél, a másikat ez szinte nem is érdekli. Mindketten szeretnek enni; az egyik ezt szereti, a másik azt. Szíved első választottja közös életetek minden percét szeretné maximálisan kihasználva továbbra is együtt tölteni. A másik úriember viszont megkülönböztetett figyelmet érdemel. Győzd tehát eldönteni, kinek lesed minden kívánságát, melyikükkel veszed együtt még a levegőt is, hogy ne érezze háttérben magát. Mindezt persze úgy, hogy ha már úgy döntöttél: mindkét férfi a szíved választottja, egyikük se érezze a másik miatt hátrányban magát.

Azoknak a nőknek, akik hozzám hasonlóan úgy döntenek, hogy nem tudnak (és nem is akarnak) többé parancsolni szívüknek, mert az csak két férfi szerelmével teljesedhet ki, csak egyvalamit tudok tanácsolni: ne tegyenek különbséget szeretet és szeretet között. A személyek különböznek, de a szeretet egy nyelven szól mindenkihez (elnézést, ez majdnem “napi Oravecz Nóra” lett 🙂 ). Ha pedig valamiért megéri szétszórtnak, de borzasztóan boldognak lenni, az ez: az érzés, hogy feltétel nélkül szeret valaki, aki Téged választott. Az illat amit soha, senki nem tud leutánozni majd, mert annyira egyedi és annyira a Tiétek. A felismerés, hogy Ő és Te alkottatok valamit, ami örök és visszavonhatatlan, és egyben megbánhatatlan. Mert Ő Te vagy, vagy inkább Ti mindannyian.

Ez az a két férfi az életedben akiket lelkifurdalás, bűn és bűnhődés nélkül lehet szeretni és általuk szeretve lenni…

Aki nem hiszi, megint csak járjon utána…;-) Én már megtettem…:)

ketferfi

 

Kiemelt kép: Pexels

 

Cimkék

Rólam

Büszke vagyok…
… mert Önmagam vagyok.
… mert az Egri csillagok Vicuskájának nevét viselhetem.
… mert az írás, az olvasás szeretete belém ivódott az anyatejjel.
… mert van humorérzékem.
… mert létrehoztam ezt az oldalt.

Ami még várat magára:
… a regény, aminek megírására 30 éve készülök,
… az optimizmus, hogy könnyebb legyen nekem, és mindenkinek,
… hogy feladjam.

Mert feladni sosem fogom.

Instagram
Kövess engem
Keresés

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük