2017 december 31.

Kis magyar Troll-határozó – avagy a Troll és kezelési útmutatója

Ó, nagyon sokakat érintő dologról írok most. Nem hinném, hogy krónikát vagy újdonságokat fektetek le ezzel, inkább az én szemszögemből rögzítek pár dolgot, ami talán sokaknak fog segíteni. Ha mást nem, akkor legalább nevetni egy jót. Ez az én ajándékom az új évre! 🙂

Tehát, mi is az a TROLL? Nagyon sok szerzőt, tartalomírót foglalkoztat ez mivel mi, akik bloggerkedünk, nagyon gyakran ki vagyunk téve a Trollok éles nyelveinek. Én speciel ezt vállalom, hiszen amit egyszer az internetre leírsz vagy felteszel, az bizony ott is marad. Nem gond ez, amennyiben fel vagyunk készülve a mindentudók kommentjeire. És itt kell bevalljam, sokáig – és még néha most is – én is áldozatul estem egy-egy Trollnak.

via GIPHY

Szóval. A Troll kérem, egy tulajdonnév. Egyben gyűjtőnév és fogalom is. Ebből is látszik, hogy mennyire univerzális emberfajtáról van szó. Mely humán egyed lehet férfi vagy női nemű, illetve korosztályt illetően tág körbe sorolható. A Troll egy sokrétű tehetséggel megáldott polihisztor, aki általánosságban véve, tehát mindenre kiterjedően egyetemleges megállapításokat tesz. Bármikor, bárhova, bármilyen témában.

 

via GIPHY

A Troll figyel. Státuszát tekintve általában aktív, de rejtőzködő életmódot folytat a monitor jótékony takarásában, ahonnan viszont változatos stílusban – igen ritkán, az esetek kb. 1 %-ában intelligens és empatikus módon –, igazságérzetét kiszolgálva reagál az általa olvasottakra.

Mert a Troll mindig jobban tudja. Igen, nálad is. Ez biztos. A tényt tehát el kell fogadd.

 

Most pedig, hogy túl vagyunk a Troll meghatározásán, jöjjön az a rész, ami mindenkit jobban érdekel. Azaz, hogy hogyan is viselkedj a Trollal.

via GIPHY

Használati útmutató a Trollhoz:

  1. A legfontosabb és legalapvetőbb szabály, hogy NE ETESD A TROLLT. Ne adj neki teret, ne akard megmagyarázni a számára megmagyarázhatatlant. Ő harcolni jött.
  2. Ha mégsem bírnád ki – mert van az a pont, ahol már nem tehetjük meg, hogy ne szálljunk be a ringbe –, hogy ne etesd Őt, akkor etesd; de csakis mézzel, krémmel, finom süteménnyel. Használd a legkifinomultabb humort és kedveskedj. Ide a véres bökőt, hogy nem tud vele mit kezdeni.
  3. A legjobb fegyver a Troll ellen a közöny és érdektelenség. Tulajdonképpen ez majdnem egy az első ponttal, némi gyakorlás után képes leszel elhatárolódni, és esetleg – a mosolygáson kívül – nézni, ahogyan a Trollod feje szétpukkan attól, mennyire nem figyel rá senki. Így lesz küldetése a halála.via GIPHY
  4. Amennyiben a második pontot gyakorolva tudsz élni az említett szarkasztikus humorral, vegyél részt a beszélgetésben és hagyd, hogy a Trollod Neked dolgozzon. Minél több komment érkezik a bejegyzésed alá, annál népszerűbb lesz a bejegyzésed. Mindezt INGYEN. 🙂via GIPHY
  5. Szándékosan hagytam utoljára ezt a pontot, ami a teljes kizárás. Ha a fentiekből nem sikerül bármelyiket kivitelezned, törlés vagy permanens tiltás a megoldás. Vannak dolgok, amik pont nem érdemelnek ennél többet.

Nem tudom, hányan vagytok, akik Trollokkal találkoztok, de biztos vagyok benne, hogy ebben a szférában nem kevesen. Tudjátok: nem vagytok egyedül, és fenntartom azt az állításomat, hogy az internet előfizetés lehetőségét nem pénzhez, hanem IQ-szinthez és pszichés állapothoz kellene kötni.

Remélem, segíthettem. Én és a – hála az égnek körülbelül egyetlen – 2017-es Trollom, ezzel a bejegyzéssel kívánunk ezúton BOLDOG ÚJ ÉVET, sikereket, rengeteg bejegyzést és kreatív énidőt! 🙂

 

Kiemelt kép forrása: Wikipédia

Cimkék

Rólam

Büszke vagyok…
… mert Önmagam vagyok.
… mert az Egri csillagok Vicuskájának nevét viselhetem.
… mert az írás, az olvasás szeretete belém ivódott az anyatejjel.
… mert van humorérzékem.
… mert létrehoztam ezt az oldalt.

Ami még várat magára:
… a regény, aminek megírására 30 éve készülök,
… az optimizmus, hogy könnyebb legyen nekem, és mindenkinek,
… hogy feladjam.

Mert feladni sosem fogom.

Instagram
Kövess engem
Keresés

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük