2019 október 22.

Menj Te is telelni! – Vár a Balaton és a Mala Garden Hotel****Superior

Szólok előre, ez itt nem a reklám helye. Nem kértek rá, hogy ajnározzak és nem kapok érte kitüntetést sem. Viszont van ami szót érdemel, többet is. Jártam már pár wellness szállodában Magyarországon, de szokták mondani: “mindig van jobb”.

Mi azt hiszem, elértük a csúcsot és itt fogjuk abbahagyni a tökéletes pihenőhely keresését.

Amikor #Irdatlanka 4 éve megszületett, nyilván nem volt esélyünk hosszabb, de még rövidebb kimenőre sem – úgy egyáltalán, nem koncentráltunk semmi másra rajta kívül -, az év vége közeledtével pedig kezdtünk belefásulni a mindennapok szürkeségébe és kötelességeibe.

Szóval úgy döntöttünk, rendkívül megérdemeljük a kényeztetést, évszaktól függetlenül legalább egy hétvégére. És ha már álmodsz, álmodj nagyot alapon szemet vetettem az ország egyik “szinte új” (akkor még az volt) wellness szállodájára, habár picit tartottam attól, milyen lesz télen a Balaton partján. Ekkorát pozitívan régen csalódtam.

Sőt, most már tudom, hogy a magyar tenger számomra télen még nagyobb szerelem.

Nincs nyüzsi, úgyhogy már megérte. Annyira jó és kerek volt az a négy nap (életemben először három éjszakát vállaltunk), hogy egyértelművé vált: rendszeres téli ‘Balatonista’ leszek.

Aki a Mala Garden Hotel****Superior-t megálmodta, nagyot alkotott. A komplexum önmagában is – négy – csillagos ötös de így, hogy közvetlen a Balaton partján épült fel… Nehéz róla elfogultság nélkül írni, de tényleg. Amikor teljesen elcsigázva megérkeztünk és a küszöbön átvonszoltam magam a csomagok egy részével, olyan volt, mintha kiborultam volna a ruhásszekrényből egy egzotikus Narniába.

Nem csoda; az egész helyet Bali ihlette és ezt minden visszatükrözi. A színek, az illatok, a miliő, a szobák. Tudom, van még számos luxus-és boutique hotel, melyek külön magasztaló cikkeket érdemelnének, de ami egyes helyeket kiemel a többi közül, az szerintem a bánásmód, a személyzet (főleg a mai időkben…).

Lehet egy wellness-paradicsom kacsalábon forgó palota is, ha egy kedves szavuk nincs az emberhez. Itt azzal kezdik, hogy a csomagjaidat elvéve elkísérnek a ‘hallba’, ahol helyet foglalva megkapod az üdvözlőitalt. Miután elkortyoltuk a habzóborunkat, felkísértek minket a szobánkba. Kedveskedésük jeléül – mivel első alkalommal foglaltunk – két kategóriával jobb szobát kaptunk (pedig esküszöm, nem tudták, hogy rottyon voltam). Így kaptunk full-panorámás balatoni kilátást Szentkirályi ásványvízzel, szabolcsi szárított almaszirommal, plusz egy voucherrel, amiért cserébe kaptunk házi készítésű cukrászsüteményt és kávé/tea/üdítőt. A “jobb” szobán kívül utóbbiakat máskor is adták, de lássuk be, amennyiben ez a kedves gesztus arra irányult, hogy máskor is látogassunk el ide, MÁR MEGVETTEK KILÓRA. 🙂

Idén sajnos kimarad a Mala-feeling, jövő tavasszal tervezem bepótolni. Addig is pár infó egy átlag-felhasználótól, ha valaki esetleg az amúgy nem átlagos (hanem annál leheletnyivel talán magasabb) szobaár miatt vacillálna a foglalással.

Hotel és szoba:

A szobákban a hangulatvilágítás (ledek, mennyezeti állítható erősségű világítás), az enteriőr, a luxus wellness-fürdőkádas és/vagy zuhanyzós fürdőszoba (argánolajos kozmetikumokkal, borotva-és fogkefe készlettel IS) és a kb. mennyország felhőágyaihoz hasonlatos matracok gondoskodnak az ‘otthon, édes otthon’ érzésről. Annyi tv-csatornára bólinthatsz be, amennyire csak akarsz (beleértve az HBO összest).

Télen plusz extra, hogy amikor reggelenként résnyire nyitod a szemed, az erkély üvegkorlátján túl a jeges, csendbe és finom ködbe burkolódzó Balatont pillantod meg először. Olyan érzés ez, mint amikor meglátod életed szerelmét.

A jégtáblák összekoccanása és a rajtuk táborozó-egyensúlyozó sirályok hangja olyan egyveleg, amit simán el lehetne adni egy meditatív CD-nek.

Wellness:

Pont akkora, amekkorának lennie kell – szerintem. Nem zsúfolt, nem nagy és nem kérkedő. Lazíthatsz a jacuzziban, úszhatsz pár hosszt, és felváltva használhatod a közepes méretű finn-és infra szaunákat, ezek oldalai részben sótéglákkal vannak kirakva. A finn szaunához illóolajakat kínálnak, ha pedig csak pihennél, akkor ott vannak a fekvőágyak vagy a kétszemélyes ‘baldachinos ágyak’. Maximum a ballonos vízig kell elmenned hidratálni. Vagy egy masszázsra, amit első alkalommal ki is próbáltam. A kellemes, de mégis határozott – lávaköves – lazítás után vendégül láttak egy különleges zöld teára.

Korábban foglalkoztatott, vajon van-e fitness-terem de végül rájöttem, hogy a Malában annyira a pihenést szolgálja MINDEN, hogy aki ott futkosni akar, az vessen magára. Tehát gyúrásra nincsen lehetőség de ha valaki mániákus, nosza: ott a part a végtelenségig és tovább.

Gasztronómia:

A foglalásban nincs benne a félpanzió (bár lehetne hozzátenni de maga a személyzet mondta, hogy jobban járunk az a’la carte fogyasztással), viszont a reggeli minden esetleges csalódást vagy kételyt eloszlat a fentiekkel kapcsolatban.

Helyben sütött kenyerek, pékáruk (bio, tk-liszt, stb.), a svédasztalon különleges húsok, extra friss zöldségek, kézműves dzsemek és lekvárok terülj-terülj asztalkája fogad. Ha pedig szeretnénk a tojást valamilyen (igazából BÁRMILYEN) formában elfogyasztani, azt frissen kérhetjük az étlapról. Akár négy félét is egyszerre.

A lágytojástól kezdve a hollandi-mártással nyakon öntött eggs benedict-en át az omlettig és ham & eggs-ig minden megtalálható a reggeli listán.

Ha bundás kenyeret ennénk fűszeres tejföllel, esetleg toastot vagy szendvicset, azt is művészien tálalva hozzák ki. A kávé pedig NEM egy óriásbödönből – előre lefőzve – kerül a bögrénkbe. Frissen őrlik és készítik, jó pár verzióban. Elég sokfélét kipróbáltunk a reggelik alkalmával és nem fogtunk mellé semmivel. Ami a vacsorákat illeti (mert ebédelni egyszerűen képtelenek voltunk ilyen kiadós reggeli után), mivel az étterem nem csak a szállóvendégek számára áll nyitva, ezért pénteken-szombaton foglaltunk asztalt. Mindhárom nap ott vacsoráztunk. Az árak nem éppen a filléres kategóriába sorolhatóak, a törődés viszont ehhez igazított. Ugyanez vonatkozik a tálalásra.

Azt nem mondom, hogy nem ettem jobbat máshol, de a thai zöldséglevesük és a cigánypecsenyéjük zseniálisan finom volt, a házi készítésű ricottás-spenótos ravioli királyrákkal egyedi – egyedül az érlelt angus végzett nálam a második helyen (három különböző steak közül).

A hedonista kicsi én nagyon jól érezte magát, az eddigi három alkalomból háromszor. Tudtam lazulni, pihenni (télen-nyáron) és a személyzet hozzáállása tényleg piedesztálra emelte a Hotel Malát a szemünkben. Általában úgy csekkolunk ki, hogy a következő ott tartózkodásunkról egyezkedünk a recepción. Mert vannak ilyen helyek, ahol az ember jártában-keltében azt dudorássza félhangosan, hogy:

“Hakuna matata
Csak annyit jelent:szép az élet itt lent
Tiszta élvezet a bölcselet
Hakuna matata…”

A fenti képek forrása – részben – a Hotel Mala Garden****Superior Instagram oldala.

Cimkék

Rólam

Büszke vagyok…
… mert Önmagam vagyok.
… mert az Egri csillagok Vicuskájának nevét viselhetem.
… mert az írás, az olvasás szeretete belém ivódott az anyatejjel.
… mert van humorérzékem.
… mert létrehoztam ezt az oldalt.

Ami még várat magára:
… a regény, aminek megírására 30 éve készülök,
… az optimizmus, hogy könnyebb legyen nekem, és mindenkinek,
… hogy feladjam.

Mert feladni sosem fogom.

Instagram
Kövess engem
Keresés