2017 április 26.

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Ez(eke)t szeretem magamban

Nemrég, böngészés közben találtam rá a Pillecukor blog szerzőjének, Szilvinek a kezdeményezésére, mely a “Vigyázz! Kész! Posztolj!” címet viseli. Nagyon szimpatikus volt a dolog, hát jelentkeztem rá, és bele is vágtam gyorsan az első VKP feladatba. 🙂 A jelenlegi írás arról fog szólni, hogy mit szeretek magamban :). Nem lesz könnyű!

Nnnnno. Mit is szeretek magamban? Ez azért nehéz feladat, mert egészen pár évvel ezelőttig ÉN voltam önmagam legnagyobb ellensége. Utáltam magamat, gyengének és haszontalannak tartottam magam és a pozitív hozzáállásnak még írmagját sem fedeztem fel a mindennapi gondolkodásomban. Aztán – évek hosszas ön-tréningezése és önismerete után – történt valami, és elkezdtem szeretni ÖNMAGAM. Úgy, ahogy vagyok. Azokkal a tulajdonságokkal, amik adottak és lássuk be, túl a 30-on már nem igazán változnak. A pesszimista hozzáállásommal együtt voltam kénytelen elfogadni és megszeretni a saját személyemet és jellememet, mert két választásom volt: vagy gyűlölködöm önmagammal szemben és soha nem lesz mellettem senki (hiszen ha én nem szeretem magam, más miért tudna megszeretni…?), vagy pedig változtatok. Úgyhogy változtattam.

Forrás: Pexels

A legnagyobb segítségem ezen a kátyúkkal teli úton a humor volt. Hiába a negatív hozzáállás, az irónia, a cinizmus – ha humorral kezeljük az életet, akkor máris más a gyerek fekvése. Szokták mondani: “Ha az élet citromot ad, csinálj belőle limonádét.” Ez az én olvasatomban így hangzik: “HA AZ ÉLET CITROMOT AD, CSINÁLJ BELŐLE EGY TOM COLLINS KOKTÉLT.” Ezt próbálom követni – ha már valami pocsék dolog történik, akkor megpróbálom máshogyan megélni. NEM a pozitívumot nézni (mert a rosszban számomra nincsen jó), hanem karikírozni, kiparodizálni önmagamat abban a helyzetben. És ez sokat segít.

Szóval: hogy mit szeretek önmagamban? A HUMORT. Azt hiszem, jó a humorérzékem. Értem a viccek nagy részét és én magam is csak úgy tudok létezni, hogy – szinte – mindent elviccelek. Ez saját magamra is vonatkozik, sőt: magamat parodizálom ki csak igazán! A legjobb leírás arra, hogy milyen vagyok – és ezzel együtt mit szeretek önmagamban – annak a 72 kérdéses személyiségtesztnek az eredménye, melyet a Lélektani típusok oldalán végeztem el. Javaslom, hogy Te is töltsd ki a kérdőívet, számomra tényleg egyértelmű volt a jellemzés, és még jókat is röhögtem rajta. 🙂 Kell az önkritika, na.

A személyiségteszt alapján a humoros jellemzésem, egyúttal a dolgok, amikkel megbékéltem és így szeretem önmagam:

ENFJ típus vagyok: “minden lében kanál”, tanító és idealista, tehát…

 

“… manipulatív minden lében kanál! Az vagy, akit néhányan az élet kibicének neveznének. Tudod, az a valaki, aki pontosan tudja, hogy mindenki más mit csinál rosszul és hogy kéne jól csinálnia. Mindig mindenkit meg akarsz változtatni.”

 

Forrás: www.lelektanitipusok.hu

 

Vállalom. 🙂 Az elemzés kibickedéssel jár, de én szeretek elemezni. Tényleg mindig változtatni akarok – helyzetet, embert, bármit. Sokan utálták ezt bennem, sokáig én is utáltam ezért magam. Aztán végre találtam valakit, akit nem akartam végre megváltoztatni. Persze néha belekötök azért… 🙂

“Olyan vagy, mint egy túlméretezett vadászkutya, akit arra képeztek ki, hogy kiszagolja mindenki más problémáját, miközben gőze sincs a sajátjáról. Túl sokat aggódsz.”

 

Forrás: www.lelektanitipusok.hu

 

Jjjja. Hát, ez van. Ezt kell szeretni. Úgyhogy szeretem is az orromat, főleg mert akkora, mint a nagytemplom (nagy)kilincse. Anyai ágon öröklött (KÖSZI!).

“Az is tény, hogy hihetetlenül érzékeny vagy a kritikára, valószínűleg most is a sírás határán állsz. Szedd össze magad!”

 

Forrás: www.lelektanitipusok.hu

 

És tényleg. Ez viszont azt jelenti, hogy érzelmileg gazdag a lelkem. 🙂 Azt szeretjük. Nem?… Ugye? 🙂

“Olyan manipulációs hatalmad van, mint senkinek. Ismered az összes pletykát és tudod, hogy használd ki azokat a végletekig mint zsarolási alapanyagokat.”

 

Forrás: www.lelektanitipusok.hu

 

Esküszöm, hogy ez nem igaz. Csak úgy mondják…

“Esélyes, hogy te vagy maga A Gonosz… ha nem így van, csak azért, mert úgy döntöttél, hogy az erődet inkább jóra használod, semmint rosszra. Milyen tiszteletreméltó! Milyen csodálatra és dicséretre méltó! Milyen szánalmas! Amíg segítesz másoknak és a rivaldafénybe tolod  őket, addig te a háttérben maradsz, és onnan szívod a sikerük mocskos füstjét. De jó!”

 

Forrás: www.lelektanitipusok.hu

 

Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy a nővérem telefonjában úgy vagyok elmentve: Megaagy. Viszont Megaagy is jóra használja fel az erejét – a legvégén. 🙂 Viccet félretéve, igen: tényleg sokszor segítettem felmászni másokat a hátamon, önzetlenül és hálát nem várva. Most is megvan rá a hajlam, de csak ésszerű keretek között. 🙂 Így füstmérgezést sem kapok. Már. 🙂

“Az ENFJ-k nagyban gondolkodnak. Rendkívül karizmatikusak, és a bölcsességüket a világ közkincsévé szeretnék tenni. Általában meglátják a dolgok mögött húzódó, nagy összeesküvést, és képesek olyan következtetéseket levonni belőle, ami másoknak fel sem tűnik; ezek a személyiségjegyek annak az okai, hogy ők a Megváltók.”

 

Forrás: www.lelektanitipusok.hu

 

Haha! Nem is igaz. 🙂 (DE).

“Pihenés: Az ENFJ-k szeretnek gyűjtögetni feleségeket, fegyvereket, lőszereket és FBI-os házkutatási engedélyeket. Szabadidejükben szívesen ostorozzák magukat, vagy szögelik ki a testüket különböző dolgokra.”

 

Forrás: www.lelektanitipusok.hu

 

Most mi ebben a rossz, kérem? Én szeretem, ha fáj. 🙂 (és a fájdalomküszöböm is magasan van)

“Összegezve: Lágyszívű, empatikus és felelősségteljes. Könnyen ráhangolódik másokra. Mindenkiben meglátja a lehetőséget, és segíti mások önmegvalósítását. Jó hatással van az egyénekre és csapatokra. Hűséges. Megszívleli a dicséretet és a kritikát. Könnyen barátkozik és nagyon jó vezető.”

 

Nem én mondom ezeket, ez az eredmény jött ki. 🙂 Annyiban nem értek egyet, hogy nem tartom magamat jó vezetőnek, inkább egy csapat részeként szeretek működni, szeretetben, megbecsülésben, boldogságban. 🙂

Attól persze még lehet, hogy én lennék a leghatalmasabb Megaagy! 🙂

 

A képek és a személyiségteszt eredményének, idézeteinek forrását itt találod. Ha tetszett, végezd el a tesztet Te is, nagyon tanulságos! 🙂

A {Vigyázz! Kész! Posztolj!} bloggertársak bejegyzéseit az alábbi gombra kattintva olvashatod el! 🙂

 

Cimkék

Rólam

Büszke vagyok…
… mert Önmagam vagyok.
… mert az Egri csillagok Vicuskájának nevét viselhetem.
… mert az írás, az olvasás szeretete belém ivódott az anyatejjel.
… mert van humorérzékem.
… mert létrehoztam ezt az oldalt.

Ami még várat magára:
… a regény, aminek megírására 30 éve készülök,
… az optimizmus, hogy könnyebb legyen nekem, és mindenkinek,
… hogy feladjam.

Mert feladni sosem fogom.

Instagram
Kövess engem
Keresés

1 thought on “{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Ez(eke)t szeretem magamban”

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük