2017 február 19.

Bár lehetnék többször menyasszony! – Szokatlan esküvői fotós helyszínek

Fejben már többször sikerült megterveznem az esküvőmet elvégre eljegyzett menyasszony vagyok, vagy mifene. Illik ezt a napot úgy szervezni, hogy az ember egyik legemlékezetesebb napja legyen, ha nem a legemlékezetesebb. Szerintem ezt leginkább a fotózással biztosíthatja be az ember, mivel az ifjú pár a többire úgysem emlékszik majd tekintve, hogy vagy fel-alá rohangálnak az egyes programpontok “között” vagy pedig olyan transzban vannak, hogy az felér egy Men in Black-es neutralizálós villantással. Másnap jó esetben – és nagy eséllyel – az rémlik a friss házasoknak, hogy az előző napon valami elég jelentőségteljes műsoron vettek részt, más nem biztos. Ezért fontos, hogy:

  1. Legyen egy jó támaszunk, aki a gördülékeny szervezésben segítségünkre van esküvő előtt és közben is.
  2. Ne spóroljunk mindenen, vagy legalább priorizáljunk: személy szerint én a fotósra és a menüre áldoznám a legtöbb pénzt.

A második pontot illetően, érdemes körülnézni a világhálón, mielőtt az ember elkezd fotóst keresgélni (ha nincs a közvetlen környezetében ismeretség), plusz körbekérdezni az ismerősöket, hátha van pozitív vagy akár negatív tapasztalatuk. Az én esküvőm valószínű még nem jövőre lesz (terveimmel ellentétben), de azért már tapogatódzom ebbe az irányba (is) és találtam pár gyöngyszemet, inspirációt amit szeretnék Veletek megosztani. 🙂 Beszéljenek helyettem a képek!

1. Pécsi Tudományegyetem – Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont

 

A 2016-ban minősített könyvtár címet elnyert Klimo Könyvtár terme és kertjei lehetőséget biztosítanak egy igazán különleges esküvői fotózásra. Biztos is!

 2. Fotózás a Magas-Tátrában

 

Igazából nem ezt a sorozatot kerestem de meguntam, hogy körülbelül 5 napja keresek egy extrém esküvői fotózásról szóló cikket (amihez korábban véletlenül keveredtem oda…), és ez áll a legközelebb azokhoz a képekhez, amiket első alkalommal láttam. A lényeg a természet. A hegy, a hatalmasság. A tudat és a virtuális visszaigazolás arról, hogy mi bizony nagyon aprócska kis porszemek vagyunk az anyatermészet nagyságához viszonyítva. Lélegzetvisszafojtós képek következnek:

3. Balaton – nyáron

 

Mondhatjuk, hogy elcsépelt a vízparti fotózás, de ez talán leginkább a tengeres-óceános esküvők esetében érvényes, és akkor is csúfít a képeken a megtekintő irigysége, amit a szerencsés ifjú pár iránt érez. 🙂 A Balaton viszont – szerintem – nagyon menő. Nem csak, hogy menő de gyönyörű és különleges is. Fények, csillogás, hangulat: csillagos ötös.

4. Balaton – télen 🙂

 

Igen: a nyári Balatonnál csak egy szebb van, amit érdemes megörökíteni – dacára a hidegnek, jégnenk, fagynak -, az pedig a téli Balaton. Talán ez még közelebb is áll a szívemhez, pedig nem vagyok téli gyerek. Sem az extrém téli sportok, sem a vacogás nem vonz. Ez valahogyan mégis…

5. Erdő-mélyi túrafotók az ifjú párról

 

Hogy maradjak a természet szépségénél, az évszakoknak megfelelően egy tökéletesen megválasztott erdő vagy tisztás csodásan “öltözteti” a már amúgy is nagyon jól öltözött párt. Mutatok erre példát, és nem véletlenül szeretnék én ősz tájékán esküdni…:-)

+1 Vintage hangulat, romos környezet

 

Lehet, hogy ez már-már divatnak számít, de én akkor is odavagyok az elhagyott gyárépületekért és a szokatlan helyszínekért. Valószínű abból fakad ez, hogy mindig szeretem kiegyensúlyozni valamiképp a dolgokat. Egy esküvői fotózás kreatív beállításait és direkt mozdulatait szeretem ellensúlyozni, például a környezettel. Úgy nem tűnik annyira giccs-parádénak a dolog. 🙂 De én már csak ilyen vagyok…

Borítókép: innen.

Cimkék

Rólam

Büszke vagyok…
… mert Önmagam vagyok.
… mert az Egri csillagok Vicuskájának nevét viselhetem.
… mert az írás, az olvasás szeretete belém ivódott az anyatejjel.
… mert van humorérzékem.
… mert létrehoztam ezt az oldalt.

Ami még várat magára:
… a regény, aminek megírására 30 éve készülök,
… az optimizmus, hogy könnyebb legyen nekem, és mindenkinek,
… hogy feladjam.

Mert feladni sosem fogom.

Instagram
Kövess engem
Keresés

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük