2014 február 9.

Kakaós csiga járvány

Mivel nem oly régen felfigyeltem rá, hogy Facebookon mindenki egy bizonyos “villámgyors kakaós csigát” készített el (kb. 3 napon belül 4-5 ember), ezért gondoltam én is túlesek a járványon, amúgy is láttam már korábban ezt a receptet, szintén Gabriella oldalán. Ma volt egy kis időm erre, közvetlenül miután Monika Geller kitombolta magát a lakásban és tisztaságot varázsolt.

A recept végtelenül egyszerű. A tésztához kell:

– 25 dkg túró (itt ugyebár ricottához tudtam hozzájutni, de gyakorlatilag ugyanaz…)
– 25 dkg liszt
– fél dl tej
– 5 evőkanál olaj
– 10 dkg porcukor
– csipet só
– fél csomag sütőpor

A töltelékhez pedig további 4 evőkanál porcukor és 2 evőkanál kakaó, ezeket összekeverem, és az olajjal vékonyan megkent tésztára szórom.

Gyakorlatilag pofon egyszerű az egész, a múltkori vega csigámhoz képest kb. tized annyi idő alatt elkészítettem tekintve, hogy ezt nem kell keleszteni sem és egyszerűbb kinyújtani is…Előbb összedolgoztam a túrót a porcukorral – ezt Gabriella kézi mixerrel teszi, de az én kézi mixerem a szélrózsa minden irányában dekorálta volna ricottával a falat, úgyhogy inkább fakanállal kevertem össze, a lágy túrónál ez sima ügy – , aztán hozzáadtam a tejet, az olajat, majd a lisztet is szépen lassan (abba mehet a só és a sütőpor).

Kézzel gyúrtam át, és ez nem is akarta annyira megenni a kezem, mint a vega csiga tésztája – hiába, az valóban A Massza, ez most már hivatalos.:)

Ezek után kevés liszten kinyújtottam, megkentem olajjal a tésztát, és egyenletesen rászitáltam a kakaó-porcukor keveréket. Feltekertem, és két centis darabokra vágtam, majd sütőpapírra téve az előmelegített sütőbe raktam úgy 20 percre. A légkeverés itt sem volt a barátom, szóval majdnem sikerült odakozmálnia, miután nagyjából zéró pillanat alatt vált nyersből szép barnává. A zéró pillanatot viszont el kell találni. (még szerencse, hogy a sütőben van villany, különben piócaként kellett volna rászopódnom a kellemes meleg üvegre)

Kb 10-14 kis csigácska született végül, ami kb. egy szempillantás alatt el fog fogyni, hogyha humanoid számára is emészthetőt alkottam.:) Amennyiben igen, akkor legközelebb már két adaggal csinálok. Ugyanezt azért kipróbálnám nutellával is…..vagy lekvárral…

A végére egy kis nyálcsorgatásra késztető képsorozat és folyamatábra. 😉

Cimkék

Rólam

Büszke vagyok…
… mert Önmagam vagyok.
… mert az Egri csillagok Vicuskájának nevét viselhetem.
… mert az írás, az olvasás szeretete belém ivódott az anyatejjel.
… mert van humorérzékem.
… mert létrehoztam ezt az oldalt.

Ami még várat magára:
… a regény, aminek megírására 30 éve készülök,
… az optimizmus, hogy könnyebb legyen nekem, és mindenkinek,
… hogy feladjam.

Mert feladni sosem fogom.

Instagram
Kövess engem
Keresés

4 thoughts on “Kakaós csiga járvány”

  1. Most már nekem is ki kell próbálnom, csak még nem tudom, milyen túró van itt Némethonban. De hétfőn meglesem.

    1. 🙂 Ha találsz valahol fresh ricottát, azzal szupi…de igazából a dobozossal is…Amúgy csak egyre vigyázz: igazából nem kell,hogy teljesen megbarnuljon, mert minél barnább, annál keményebb. Nekem pont ropogós kívül, én így szeretem, viszont van akinek puhán ízlik a legjobban.:)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük