2017 augusztus 15.

#mutimitcipelsz – avagy gyors leltár a női táskából

Pár napja szöget ütött a fejemben valami. Mégpedig, hogy talán én nem vagyok a szó szoros értelmében véve NŐ. Tudjátok, miért? Mert az én (női) táskám nem rejteget káoszt. Sem túlélő felszerelést, sőt. Mondjuk úgy: rendkívül szegényes, már-már hasznos a tartalma.

Ez lehet hogy azért van, mert halálosan gyűlölök táskát venni. Mindenkinek vannak az életében dolgok, amik az őrületbe kergetik. Nos, én három dologgal vagyok így: a törölközéssel (uncsi, uncsi, uncsiii), az utána való teljes-testes krémezgetéssel (pedig de megbánom én ezt majd, amikor fonnyadozik a testem 35 évesen – két év múlva… :)), illetve a táskavásárlással.

 

via GIPHY

Egy táskát mindig kín-szenvedés árán vásárolok meg, viszont a rojtosra kopásig használom őket. Ezért van az, hogy egyébként sincs sok női szütyőm, viszont telepakolni sem nagyon szoktam őket, csak a legszükségesebb dolgokkal: iratok, pénz, nyáron napszemüveg, kulcs, zsepi, és az aktuális könyv – amit elolvasni menet közben ugyan nincs időm, de megnyugtat, hogy velem lehet. 🙂 Egyébként, a lakáskulcsot így is mindig pont addig kell keresnem az ajtó előtt állva, hogy közben idegsokkot kapok – szóval jobb is így.

A felsoroltak ráadásul betegesen rendszerezve katonás rendben sorakoznak a fakkokban. Nem úgy, mint ahogyan azt egy eset kapcsán tapasztaltam, amikor is vállalkoztam egy ismerősnőm táskájának rendbetételére. Azt érdemes lett volna videóra felvenni, az arcommal együtt. Megvan a Maszk című film motozós jelenete, ugye…? Erről beszélek, itt:

 

A barátnőm tatyójában fél pár bokaharisnya, hűtőmágnes, WC-frissítő, de még egy jobb időket látott fém villa is lapult – azt a „zsákot” még a kedves, pirospozsgás Mikulás bácsi is irigykedve nézte volna.

Mert tudjátok: van az a mondás, hogy egy női táskában minden van. Vagy inkább minden IS. Zombi apokalipszist, atomháborút, jégkorszakot, de akár egy űrutazást is túl lehet velük, vagyis általuk élni, mert olyan dolgok tűnnek el a ridikülök mélyén, hogy az ember azt el sem hinné – viszont annál jobban örül, amikor 4 év múlva egy-egy (szükséges) cucc előkerül a feneketlen mélyből.

 

via GIPHY

Az én puttonyommal nem húznám tovább 2-3 napnál tovább, viszont tartottam egy kis közvélemény-kutatást, hogy kinek mi lapul abban a bizonyos feneketlen lyukban. 🙂 Íme, egy kis ízelítő (természetesen név nélkül):

„Ősrégi túrórudi megbújva egy eldugott zsebben.” – sosem lehet tudni, mikor szorulunk rá, ugye!

„A szokásos, csajos, plusz gyerkőcös dolgokon kívül mindig nálam van a nagypapámtól örökölt bicska és egy mini csavarhúzó készlet.” – utóbbiakra még egy igen alapos férfi sem gondolna, ugyebár.

 

via GIPHY

„… pénztárca, napszemcsó, 2 db Lego tasakos figura a Batman szériából bontatlanul, körömlakk, egy kis üvegben Aloe First, egy sima Lego figura (súlyemelő, a súlya is a táskám alján), 2 db szívószál, 3 harapós csat, 2 db Minyonos kisnotesz, teljes körömápolási szett, iratok, nedves törlőkendő, egy zacskó pattogós cukorka, zsepi, egy epres orbit rágó, ez utóbbi csak úgy hentereg még legalul magában…” – ez akár A Maszk-ból is lehetne az említett jelenet, már csak a gumicsirke hiányzik. 🙂

 

Egy gyors kipakolás eredménye (Fotó: Egy kedves válaszadó által küldve)

 

„A szokásos cuccokon kìvül? Kuponok, hajgumi, kavics.” – KAVICS. Érted, kavics.

„Szokásoson kívül: herpeszkrém, teafilter, cipő sarokvédő, bugyi, pár gyógyszer.” – esetleges háború esetén valószínű Ő lenne a Szanitéc. 🙂

„Só, bors, citromlé, cukor – a Mekiben szoktam lenyúlni. Vettem már hasznát.” – bármelyik pillanatban egy gasztro-reality kellős közepén találhatjuk magunkat! 🙂

 

via GIPHY

„ Kulcs, rágó… mini tubusos naptej, régi 2 forintos érme, … kokárda, a táska összes zsebében apró pénz, zacskó, három méretben szatyor, zokni, … egy üveg víz, méz, ceruza-toll, papír, boríték, … pendrive, mobiltartó, … földhivatali határozat. Talán ennyi. Mostmár értem miért nehéz. :D” – azt hiszem a nyertest, és a Föld egyetlen lehetséges túlélőjét atomkatasztrófa esetén, ezennel megtaláltuk. 🙂

 

via GIPHY

„A szokásos cuccok, plusz pendrive, horgoló készlet.” – én mondom, zseniális. 🙂

„Anyukámnak nagyon sokáig egy halpucoló kés volt benne extraként.” – sosem tudhatjuk ugye, mikor kell gyorsan megpucolnunk egy halat.

„A hetekben egy tárgyaláson matattam benne, és megszólalt Szundi pajti… Most megtaláltam benne a 3 hete vásárolt marcipánt… De van benne karácsonyfadísz(nem is értem..)” – ezt speciel én sem, de nagyon vicces!

 

via GIPHY

Tudnám még sorolni a válaszokat, de azt hiszem, nem szükséges. A villámkutatásból egyetlen, nagyon fontos tényt szűrtem le:

A jelek szerint TÉNYLEG minden (is) belefér egy női táskába. Lehet, hogy én vagyok a kakukktojás, viszont sürgősen el kell kezdenem random tárgyakat bevarázsolni a táskámba. Különben, ha beüt a krach, én csak pislogok majd, mint hal a szatyorban… 🙂

 

Kiemelt kép: Pixabay

Ezúton is köszönetemet fejezem ki a La Mome Mamik közösségének, hogy válaszaikkal segítettek! 🙂

 

 

 

Cimkék

Rólam

Büszke vagyok…
… mert Önmagam vagyok.
… mert az Egri csillagok Vicuskájának nevét viselhetem.
… mert az írás, az olvasás szeretete belém ivódott az anyatejjel.
… mert van humorérzékem.
… mert létrehoztam ezt az oldalt.

Ami még várat magára:
… a regény, aminek megírására 30 éve készülök,
… az optimizmus, hogy könnyebb legyen nekem, és mindenkinek,
… hogy feladjam.

Mert feladni sosem fogom.

Instagram
Kövess engem
Keresés

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük