2019 november 17.

Na ŐT kövesd be! – Bee, az Influenszer

Néha elemi erővel tör rám a gonoszság. Nem tehetek róla; halvány lila egynegyed fogalmam sincsen, mi szükség van nekem, nekünk, a társadalomnak, BÁRKINEK arra, hogy – már elnézést, de – “kasztban felettünk álló emberek” (a továbbiakban: Influenszer, SIC!) megmondják, mi a jó.

Vagyis mivel mossunk fogat, mit kenjünk az arcunkra, vagy épp melyik nadrág áll úgy a popónkon, mintha az nem is a miénk lenne (a popó, nem a nadrág).

Hovatovább azt sem értem, vajon ebbe az egészbe miért kell belekevernünk kiskorú gyerekeinket, akiknek leginkább hupilila-dunsztjuk sincs a fentiekről. Mellesleg nem is érdekli őket.

Szóval értem én ezt a véleményvezérkedést, meg a rá épült iparágat is, a megélhetési kunyerálásról nem is beszélve. Viszont az mélyen felháborít, hogy utóbbiért egyesek eladják a saját lelkükön kívül a sarjaikét is. Főleg úgy, hogy amiről véleményt igyekeznek formálni, az leginkább csak az ő pénztárcájukkal kompatibilis. Azaz nekünk, pórnépnek nem releváns.

Tudom-tudom. Irigy vagyok. Majd elmúlik.

Aztán meg nem vagyok ám oktondi, tudom, hogy ez a szakma sem ennek indult. Csak hát, 90 %-ban ez lett belőle.

Befejezvén a kirohanásomat arra buzdítalak, hogy ha valakit bekövetsz ma, az egy méhecske legyen. Jól olvastad. Ő a jelen helyzetben kb. az egyetlen, aki létjogosultságot élvez, és véleményvezérként előtted KELL, hogy álljon.

Eleve szomorú, hogy eljutottunk arra a szintre, amikor egy rovar okosabb és hasznosabb, mint sok fajtársunk (bár ez régóta így van, csak most kezd visszanyalni a fagyi). Közismert tény, hogy csak a bozótos ég, és nincs klímakatasztrófa. Ugye? Bee_nfluencer azért mégiscsak felhívja egy apró-cseprő dologra a figyelmedet. Hogy mire?

Tök egyszerű:
Ha ők mennek a levesbe, mi is megyünk a levesbe.

Hinnéd, hogy nemsoká’ abszolút huszadrangú kérdés lesz, mivel mosol fogat? Ezért hozta létre a francia Fondation de France környezevédő szervezet Bee-t, a világ leghasznosabb (és legcukibb) influenszerét. Csak remélem, hogy nem azért van már 224 ezer követője, mert nagyon mókásnak találják. Mert ennél azért kicsit több a tét.

Bee hivatott képviselni ugyanis minden méh-fajtársát, akiket meg kell védeni, és nem csak törvényileg, hanem GYAKORLATBAN IS. Az Instagram-profilján keresztül Bee együttműködések révén dolgozik saját faja, és ökoszisztémáink fenntartásáért, szóval elmondhatjuk, hogy:

Ha valakit ma érdemes bekövetned, az Bee.

Az meg, hogy mennyire kerek az ország egyik “véleményvezérének” hátsója a legújabb csilliárdos nadrágban, és mennyire lesz puha a bőre az aranykivonatos arcpakolástól, vagy fehér a foga a hűdefogfehérítőtől, hidd el…

SENKIT SEM ÉRDEKEL.

Erra kattanj ma!:
Bee_nfluencer Facebook-oldala
@bee_nfluencer Instagram-profilja

Cimkék

Rólam

Büszke vagyok…
… mert Önmagam vagyok.
… mert az Egri csillagok Vicuskájának nevét viselhetem.
… mert az írás, az olvasás szeretete belém ivódott az anyatejjel.
… mert van humorérzékem.
… mert létrehoztam ezt az oldalt.

Ami még várat magára:
… a regény, aminek megírására 30 éve készülök,
… az optimizmus, hogy könnyebb legyen nekem, és mindenkinek,
… hogy feladjam.

Mert feladni sosem fogom.

Instagram
Kövess engem
Keresés

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük